Siirry pääsisältöön

Carbon Action on ainutlaatuinen ja pitkäaikainen yhteistyö, jossa viljelijät, tutkijat ja yritykset edistävät uudistavaa viljelyä ruuantuotannon, ympäristön ja Itämeren hyväksi.

CARBON ACTION

Uudistava viljely on tapa tuottaa ruokaa kannattavasti ja ympäristöystävällisesti. Carbon Action -yhteistyössä edistetään uudistavan viljelyn keinoja käytännössä samalla kun tutkitaan hiilen varastoitumista peltomaahan. Uudistava viljely parantaa pellon kasvukuntoa ja satovarmuutta. Viljelijät, ilmasto, luonnon monimuotoisuus ja Itämeri hyötyvät. 

Monialaista yhteistyötä

Viljelijät

Haluatko parantaa peltomaan kasvukuntoa ja tuottaa varmempia satoja? Uudistava viljely luo mahdollisuuden selvitä paremmin äärisäiden vaikutuksista. Saat ajantasaista tietoa tutkimuksesta ja käytännön kokemuksista liittymällä Carbon Action -klubiin.

Tutkimus

Carbon Action hillitsee ilmastokriisiä tieteeseen pohjaten. Voimme edistää uudistavaa hiiliviljelyä laajasti, kun saamme lisää tutkimustietoa hiilen kiertokulusta ja varastoitumisesta peltomaahan. Tutkimusta tehdään jo 30 eri hankkeessa.

Yritykset

Yritykset levittävät tietoa hiiliviljelystä ja tuovat pöytiin uudistavasti viljeltyä ruokaa. Tutkimustieto, koulutukset ja vastuullisuuden kehittäminen edistävät kestävää liiketoimintaa. Carbon Action -alustalla on mukana niin elintarvike- kuin teknologiayrityksiä.  

image/svg+xml
Kuva opetustilaisuudesta pellolla, jossa henkilö pitelee maakokkaretta käsissään, taustalla pari maanäyteputkea ja lapioita.

Carbon Action -hankkeet

Carbon Action -alustalla on käynnissä noin 30 hanketta ja määrä kasvaa jatkuvasti. Alustalla tehdään korkeatasoista tieteellistä tutkimusta ja uraauurtavaa viljelijäyhteistyötä, jolla tutkimustulokset viedään käytäntöön.

Viljelijät Patrick Nyström ja Sirkku Puumala kaivavat maata.

Viljelijämateriaalit ja tutkimusartikkelit

Materiaalit -sivulta löydät Carbon Action -alustalla tuotettuja julkaisuja, sekä uudistavaan viljelyyn ja hiilensidontaan liittyviä tutkimuksia.

Hiiliviljely on tuonut ihan uuden merkityksellisyyden tunteen työskentelyyni. Koen tekeväni arvokasta työtä ja ammattiylpeyteni on kasvanut. Työn merkityksellisyys vaikuttaa huomattavasti jaksamiseen ja kasvattaa motivaatiota, jolloin syntyy parempia ja laadukkaampia tuloksia. 

Marja Oesch, Carbon Action -hiiliviljelijä, Pursilan tila, Hausjärvi

Carbon Action lyhyesti

Kokosimme ja käynnistimme Carbon Actionin Sitran rahoituksella vuonna 2017. Vastaamme Carbon Action -työn kokonaisuudesta sekä yritys- ja viljelijäyhteistyöstä. Ilmatieteen laitos vastaa alustan tutkimusyhteistyöstä.

Carbon Action tähtää maan kasvukunnon parantamiseen, luonnon monimuotoisuuden ja sen häiriönsietokyvyn vahvistamiseen, ilmastonmuutoksen hillintään sekä päästöjen vähentämiseen vesistöihin ja Itämereen.

Viljelijät

100 pilottitilaa

2 200 rekisteröitynyttä Uudistavan viljelyn opistoon

1 200 jäsentä Carbon Action -klubissa

16 koulutettua maatalousneuvojaa

Tutkimus

30 hanketta

100 tutkijaa

4 intensiivilohkoa

9 pitkäaikaislohkoa

Yritykset

14 eri yrityksen kanssa yhteistyötä Carbon Action -yritysalustalla

Uudistavan viljelyn e-opisto 

Vankka kokemustieto yhdistettynä tutkimustietoon auttaa yhä vaikeammin ennustettavissa olosuhteissa. Haluamme, että pellot kykenevät kallisarvoiseen tehtäväänsä, tuottamaan ruokaa.

Tule mukaan uudistavan viljelyn maksuttomaan e-opistoon. 

AJANKOHTAISTA

Materiaalit viljelijöille

image/svg+xml